Bankacılık Bilançoları Morgan Stanley İle Devam Ediyor
Morgan Stanley’in üçüncü çeyrek kazançlarını 14 Ekim 2022‘de açıklaması bekleniyor.
Yüksek enflasyon, yüksek faiz oranları ve resesyon kaygıları ile oluşan bermuda şeytan üçgeni global borsaları iyiden iyiye köşeye sıkıştırmış görünüyor. Bu durum sermaye piyasası faaliyetleri üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle bankacılık sektörünü de negatif etkiliyor.
Fed'in son verilerine göre Temmuz ve Ağustos aylarında ticari - sınai krediler ile emlak kredileri ve ihtiyaç kredilerine olan talep hızlandı. Bu sonuçların banka net faiz gelirlerine mütevazı da olsa artış olarak yansıması beklenebilir. Ancak piyasa belirsizliği dolayısıyla üçüncü çeyrekte işlem hacmindeki sert düşüş ABD’nin önde gelen bankalarından biri olan Morgan Stanley’in cirosunu olumsuz etkilemesi olası görülüyor.
Morgan Stanley’in ikinci çeyrek net geliri yıllık bazda yaklaşık %11 oranında düşüşle 13,132 milyar dolar açıklanmıştı. Bu rakam aynı zamanda çeyreklik bazda ise yaklaşık %13 düşüşe tekabül ediyor. Hisse başı kar ise yıllık bazda %23,5 düşüş gösterirken çeyreklik bazda yaklaşık %44 oranında düşüş gösterdi. Şirketin geçtiğimiz çeyrekte uyguladığı maliyet düşürme stratejisinin önümüzdeki çeyrek giderlerine pozitif yansıması beklenirken şirketin kazanç çağrısında yeni bir strateji belirleyip belirlemediği konusunda sağlayacağı rehberliği takip ediyor olacağız.
Hisse Başı Kar
Şirketin hisse başı karının ilgili dönemde 2,88 dolar olması bekleniyor. En yüksek tahmin 3,24 dolar en düşük tahmin ise 2,23 dolar kar olarak karşımıza çıkıyor.
Gelir
Şirketin gelirinin ilgili dönemde 32,428 milyar dolar olması bekleniyor. En yüksek tahmin 33,893 milyar dolar en düşük tahmin ise 30,330 milyar dolar gelir olarak karşımıza çıkıyor.
Net Kar
Şirketin net karının ilgili dönemde 8,702 milyar dolar olması bekleniyor. En yüksek tahmin 9,609 milyar dolar en düşük tahmin ise 7,102 milyar dolar net kar olarak karşımıza çıkıyor.
Morgan Stanley Analizi
Morgan Stanley hisse fiyatını kısa vadeli teknik açıdan değerlendirdiğimizde 21 (79,79) periyotluk üstel hareketli ortalamadan hareketle 79,30 – 81,00 bölgesini takip ediyoruz. Fiyatlamalar ilgili bölge altında kaldığı sürece negatif beklenti ön plandadır. Geri çekilmelerin devamında 75,00 – 72,10 seviyeleri gündeme gelebilir. Hissenin son fiyatlamalarını takiben düşen kırmızı kanalın alt çizgisini kırması ve 75,00 seviyesi altında yapacağı kalıcı fiyatlamalar düşüş hareketine ivme verebilir.
Alternatif senaryoda pozitif beklenti adına hisse fiyatının 21 periyotluk üstel hareketli ortalamaya doğru toparlanması ve 79,30 – 81,00 bölgesi üzerinde kalıcılaşması şartı aranmaktadır. Olası yükselişlerde 77,50 – 79,30 – 81,00 seviyeleri güncel direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.