AKFGY: Şirketimizin, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20. maddeleri, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı "Birleşme ve Bölünme Tebliği" hükümleri çerçevesinde, sermayesinin ve oy haklarının %100'üne sahip olduğu Akfen Karaköy Gayrimenkul Yatırımları ve İnşaat A.Ş.'yi kolaylaştırılmış usulde birleşme hükümlerine göre devralmak suretiyle birleşme işlemi İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 28 Mart 2025 tarihinde tescil edilmiştir.
AKFGY: Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28.03.2025 tarihli toplantısında;
1) 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20. maddeleri, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ("TTK") ilgili hükümleri ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği ("Tebliğ") çerçevesinde, Şirketimizin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Fıratcan İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin ("Fıratcan İnşaat") sahip olduğu tüm varlık ve yükümlülüklerin bir bütün halinde kayıtlı değerleri üzerinden devralınarak tasfiyesiz infisahı suretiyle, Şirketimizin Fıratcan İnşaat ile birleşmesine,
2) Birleşme işleminde 31.12.2024 tarihli finansal tabloların esas alınmasına,
3) Fıratcan İnşaat'ın sermayesini temsil eden payların ve oy haklarının tamamının halihazırda Şirketimize ait olması ve Şirketimizin sermayesinde bir değişiklik meydana gelmeyecek olması nedeniyle, TTK'nın 155 ve 156. maddeleri ile Tebliğ'in 13. maddesi kapsamında;
- Birleşme işleminin kolaylaştırılmış şekilde yapılmasına,
- Bağımsız denetim raporu, uzman kuruluş raporu ve birleşmeye ilişkin Yönetim Kurulu raporu hazırlanmamasına,
- TTK'nın 149. maddesinde düzenlenen inceleme hakkının tanınmamasına,
- Birleşme sözleşmesinin Şirketimiz genel kurulunun onayına sunulmamasına,
- SPK'nın II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin 15. maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi uyarınca ayrılma hakkı doğmadığından birleşme işleminde ayrılma hakkı kullandırılmamasına,
4) 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 20. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca, Şirketimizin Fıratcan İnşaat'ın tahakkuk etmiş ve edecek vergi borçlarını ödeyeceğinin ve diğer ödevlerini yerine getireceğinin, birleşme sebebiyle verilecek olan kurumlar vergisi beyannamesine eklenecek bir taahhütname ile taahhüt edilmesine,
5) Yukarıda sayılan işlemler ile ilgili olarak hazırlanan 28.03.2025 tarihli Birleşme Sözleşmesi'nin kabul edilmesine,
6) Yukarıda sayılan işlemler için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan ve ilgili diğer kurumlardan izin alınmasına
7) Söz konusu izinlerin alınmasını müteakip birleşme işleminin tescili için İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne başvuru yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
Bu kapsamda, ekte yer alan belgelerle 28.03.2025 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli başvuru yapılmıştır.
RALYH: Sermaye Piyasası Kurulu'nun 3 Ocak 2014 tarih ve 28871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren II-17.1 sayılı "Kurumsal Yönetim Tebliği"nin "Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemler" başlıklı 10. maddesi gereğince, Şirketimizin 2025 yılı finansal planlaması kapsamında;
Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş'nin 2025 yılında Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş'ye yapacağı lisans, yazılım geliştirme, bakım ve destek hizmetleri satışlarının toplam tutarının Şirketin kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolarında yer alan hasılat tutarına olan oranının %10'u aşacağı öngörülmüş olup, satış işlemlerinin kapsam ve şartlarının önceki yıllarla uyumlu ve piyasa koşulları ile karşılaştırıldığında makul olduğu değerlendirilmiştir.
HLGYO: Şirketimizin 23 Ocak 2025 tarihinde yaptığı açıklamada, Şirketimiz portföyünde İstanbul Finans Merkezi'nde bulunan, İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Finanskent Mahallesi, Finans Caddesi, No 28 adresinde kain ve Tapu'da 3328 Ada,11 Parsel'de kayıtlı 1 adet ana bina ve 2 adet podyum olmak üzere toplamda 36.655,89 m²'lik ofis niteliğindeki taşınmazların, şirketimiz ana hissedarı Türkiye Halk Bankası AŞ'ye 4.527.002.415 TL+KDV bedel ile kısmi satışına karar verildiği duyurulmuştu. Konuya ilişkin satış işlemi tamamlanmış ve tapu devir işlemleri gerçekleştirilmiştir.
TCKRC: Şirketimiz, Romanya'da kurulacak olan 50 MW gücünde güneş enerjisi santrali projesi için, solar montaj sistemlerinin satış anlaşmasını gerçekleştirmiştir. Bu satış, şirketimizin cirosuna önemli bir pozitif katkı sağlayacak olup, enerji sektöründeki büyüme stratejilerimize ivme kazandıracaktır.
Proje Detayları:
Proje Konumu: Romanya
Kurulum Gücü: 50 MW
Satış Yapılan Ürünler: Solar montaj sistemleri
Satışın Şirket Cirosuna Etkisi: Satış, şirketimizin cirosuna pozitif bir şekilde yansıyacaktır.
Proje Türü: Güneş enerjisi santrali kurulumuna yönelik altyapı çalışmaları
Bu projeyle, şirketimiz yenilenebilir enerji alanındaki güçlü konumunu daha da pekiştirecek ve çevre dostu enerji çözümlerine olan katkısını artıracaktır. Romanya'daki güneş enerjisi yatırımları, hem yerel ekonomiye hem de çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkılarda bulunacaktır. Şirketimiz, bu projeyle birlikte uluslararası alandaki varlığını güçlendirmeyi ve güneş enerjisi sektöründe lider konumunu pekiştirmeyi hedeflemektedir.
AKFIS: Şirketimizin 27.02.2025 tarihli KAP açıklamasında, Şirketimiz yönetim kurulunun 27.02.2025 tarihli kararı ile, 25.03.2025 tarihinde yapılması planlanan ve ihale büyüklüğü 394.980.990,31 Ron (Rumen Leyi) (yaklaşık 3.006.674.294,44 TL) olarak ilan edilen, Romanya Köstence Acil ve Travmatoloji İlçe Klinik Hastanesi Yeni Bina İnşaatı konulu ihaleye katılım sağlanmasına karar verildiği duyurulmuş olup, 19.03.2025 tarihli KAP açıklamamız ile ise söz konusu ihaleye teklif verilebilecek son tarihin 28.03.2025 olarak güncellendiği ve ayrıca ihaleye teklif verecek grup içerisinde ilan edilen Visio Construction Works S.R.L.'nin yerine Infravis S.R.L.'nin gruba dahil olması şeklinde grup içi taraflarda değişiklik yapıldığı kamuya duyurulmuştur. Diğer taraftan, anılan ihale kapsamında; projenin içeriği ve teknik hususlarla ilgili ihale makamına yöneltilen sorulara ilişkin yanıtların gerekli bilgileri içermemesi ve fiyatlama için doğru yönlendirmeyi sağlamıyor olması nedenleriyle Şirketimizce ihaleye katılmama kararı alınmıştır.
PENGD: Konuya ilişkin daha önce yapılan açıklamalarımıza istinaden, Penguen Güneş Enerjisi Santrali (GES) tesisimizin işletmeye açılmasına yönelik teknik kabul işlemleri Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından 28.03.2025 tarihinde onaylanmış olup, elektrik üretimimiz başlamıştır.
COSMO: Bağlı ortaklığımız Mekatronik Yapı Taahhüt Sanayi A.Ş. ile yurtiçindeki bir müşterisi arasında, KDV hariç 44.000.000 TL tutarında bir taahhüt ve tedarik sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme, projeye ilişkin tüm faaliyetlerin tamamlanması için bir yıllık bir sürecin öngörüldüğü bir kapsamı içermektedir. Bu anlaşma, şirketimizin sektördeki güçlü iş birliklerini ve geleceğe yönelik stratejik hedeflerini destekleyici önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.
INVES: Şirketimizin %100 oranında pay sahibi olduğu REM GSYO A.Ş.; 28.03.2025 tarihinde (bugün) Proje Geliştirme Hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren 40.000.000 TL ödenmiş sermayeye sahip Novi Gayrimenkul A.Ş.'ye mevcut ortaktan pay alımı yöntemi ile sermayenin %50'sini temsil eden toplam 20.000 adet pay için toplam 292.000.000 TL bedel karşılığında %50 oranında ortak olmuştur.
INVES: Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28 Mart 2025 tarihli toplantısında;
Şirketimizin yurtdışında yeni yatırım hedefleri doğrultusunda Amerika Birleşik Devletleri'nde %100 bağlı ortaklığımız olacak şekilde 1.000.000 USD başlangıç sermayeli, Investat US, Inc. unvanlı yeni bir şirket kurulmasına karar verilmiştir.
POLHO: Şirketimizin stratejik planları çerçevesinde, iştiraklerimiz arasında bulunan boya üretimi alanında faaliyet gösteren iştirakimiz Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ("Polisan Kansai") ile boya kimyasalları üretimi alanında faaliyet gösteren iştirakimiz Rohm and Haas Kimyasal Ürünler Dağıtım ve Ticaret A.Ş.'den ("Rohm and Haas") oluşan Boya Grubu iş kolumuzun müstakil bir yapıya kavuşturulması, bu sayede Boya Grubu'na odaklanılarak Boya Grubu şirketlerinin gerçek değerlerine ulaştırılması ve Şirketimizin tüm hissedarları için ilave değer yaratılması hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda, Şirketimizin Rohm and Haas'ın sermayesinde sahip olduğu toplam sermayenin %40'ına tekabül eden, 13.957.200 Türk Lirası nominal bedelli 13.957.200 adet iştirak payının ve Polisan Kansai'de sahip olduğu toplam sermayenin %50'sine tekabül eden, 62.501.572 Türk Lirası nominal bedelli 62.501.572 adet iştirak payının ("Bölünmeye Konu Varlıklar") ortaklara pay devri modeliyle, yeni kurulacak ve paylarının borsada işlem görmesi planlanan bir şirkete ("Yeni Şirket") devredilmesi planlanmaktadır ("Kısmi Bölünme").
Bu kapsamda Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından,
Kısmi Bölünme'nin, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ("TTK") 159 ila 179 maddeleri, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19. ve 20. maddeleri, 1 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği ("Birleşme ve Bölünme Tebliği"), Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği (II-23.3) ("Önemli Nitelikteki İşlemler Tebliği"), Ticaret Sicili Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde;
iii) Bölünme oranı ile değişim oranının ve bunlarla uyumlu şekilde şirketimizde yapılacak sermaye azaltımı tutarının tespitinde, SPK'nın II-23.2 Birleşme ve Bölünme Tebliği "Uzman Kuruluş Görüşü" başlığını taşıyan madde 7 hükümlerine uygun olarak Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan Uzman Kuruluş Raporu'nun esas alınmasına,
vii) Kısmi Bölünme'nin ilgili düzenlemelere uygun olarak gerçekleştirilmesi için, başta II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 5. maddesi kapsamında işlemin kamuya açıklanması amacıyla hazırlanan duyuru metninin onaylanması için SPK'ya yapılacak başvuru dahil, yukarıdaki maddelerde sayılanlar ile gerekli Ticaret Bakanlığı, SPK ve Borsa İstanbul A.Ş. başvuruları dahil her türlü resmi başvuru, bildirim, ilan ve kanuni işlemlerin yapılmasına, karar verilmiştir.
HALKB: Halk Bank pay geri alımı yaptı. Banka’nın KAP’a yapmış olduğu açıklamaya göre, toplam 400bin TL nominal tutarlı işlemler 20,84 – 21,30 TL aralığında gerçekleştirildi.
VAKBN: İlgi: 14 Şubat 2023 tarihli özel durum açıklamamız. İlgide kayıtlı açıklamamızda Bankamız Yönetim Kurulunun kararıyla, hissedarlarımızın yatırımlarının değerinin korunması ve Bankamız hisse değerinde fiyat istikrarının desteklenmesi amacıyla; Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında 150.000.000 nominal adete ve azami 1.000.000.000.-TL satış tutarına kadar Bankamızın Borsa İstanbul'da işlem gören "D" grubu halka açık paylarının geri alınmasına karar verildiği duyurulmuştu. Bu kapsamda 23,26 TL – 24,18 TL fiyat aralığında 2.795.000 adet Bankamız D Grubu paylarının geri alım işlemi yapılmıştır.
DOHOL: 28.03.2025 tarihinde 15,25 TL – 15,89 TL fiyat aralığından (ortalama 15,7190 TL) 240.000 adet Şirketimiz payı geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu DOHOL payları 41.279.838 adede ulaşmıştır (Şirket sermayesine oranı %1,5774).
AHGAZ: Şirketimizin 20.03.2025 tarihli pay geri alım programına ilişkin Yönetim Kurulu kararı kapsamında; 28.03.2025 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. nezdinde pay başına 20,54 – 20,70 TL fiyat aralığından (ağırlıklı ortalama 20,624 TL) 600.000 adet pay geri alınmıştır. Şirketimizin 09.06.2023, 27.12.2023 ve 14.02.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararları ile geri alınan paylarla birlikte sahip olduğu AHGAZ payları toplamı 51.460.164 adede ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %1,9792)
ALARK: Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 28.03.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 98,25 TL - 93,40 TL (ağırlıklı ortalama 95,52 TL) fiyat aralığından toplam 1.190.163 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır. Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 12.942.896 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 2,975'dir.
SUNTK: Şirketimiz Yönetim Kurulu 28.03.2025 (bugün) tarihli toplantısında aşağıdaki kararı almıştır; Şirketimiz, 24.03.2025 tarihinde pay geri alım programının başlatılmasına ilişkin bildirimde bulunmuştu. Pay geri alımı için 200.000.000 TL fon ayrılması karşılığında azami 5.000.000 adet pay geri alımı öngörülmüştü. Toplamda 1.410.107,28 TL tutarında 48.000 adet hisse alımı yapılmış olup toplam geri alınan payların sermayeye oranı %0,01 olarak gerçekleşmiştir. Son dönemde hisse senedimize yönelik artan yatırımcı ilgisi ve hisse değerindeki olumlu performans doğrultusunda, pay geri alım programının sona erdirilmesine karar verilmiştir. İlerleyen dönemlerde piyasa koşulları ve ihtiyaç doğrultusunda, Yönetim Kurulu'muz, gerektiğinde yeniden pay geri alım yapılmasını değerlendirebilir.
LKMNH: 28.03.2025 tarihinde LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. payları ile ilgili olarak 18,48 TL - 18,84 TL fiyat aralığından 70.000 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Geri Alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemle birlikte LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. sermayesindeki paylarımız 28.03.2025 tarihi itibariyle %1,16'ya ulaşmıştır.
GEDIK: 28.03.2025 tarihinde 7,74- 7,98 TL fiyat aralığından (ortalama 7,855 TL) 200.000 adet pay geri alınmış ve bu geri alım programı kapsamında Şirketimizin sahip olduğu GEDIK payları 5.181.443 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %0,52)
UNLU: 24 Mart 2025 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile başlatılan Pay Geri Alım Programı kapsamında; 28 Mart 2025 tarihinde 13,09 - 13,16 TL fiyat aralığından (ortalama 13,12 TL) 11.100 adet pay geri alınmış olup, Şirketimizin sahip olduğu UNLU payları 3.022.943 adete ulaşmıştır (Şirket sermayesine oranı %1,72).
GRTHO: Graintürk holding pay geri alımı yaptı. Holding’in KAP’a yapmış olduğu açıklamaya göre, toplam 5bin TL nominal tutarlı işlemler 330,25 TL seviyesinden gerçekleştirildi.
OZGYO: Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 25.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 28.03.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da 4,65 TL - 4,66 TL fiyat aralığında toplam 200.000 TL nominal değerli OZGYO payları geri alınmıştır. Bu işlemle birlikte, 28.03.2025 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 6.200.000 TL olup, bu payların sermayeye oranı % 2,48'a ulaşmıştır.
INVES: 28.03.2025 tarihinde Verusa Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 246,20 TL – 263,00 TL fiyat aralığından 40.940 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Verusa Holding A.Ş. sermayesindeki paylarımız 28.03.2025 tarihi itibarıyla %63,79 sınırına ulaşmıştır.
METUR: 28.03.2025 tarihinde 16,03 - 16,10 TL fiyat aralığından toplam 118.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu METUR payları 2.120.000 adete ulaşmıştır. Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu METUR paylarının toplam nominal tutarı 2.120.000 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,9629'dir.
DAGHL: 24.03.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım programı kapsamında, 28.03.2025 tarihinde 55,25TL ortalama fiyat ile 30.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu DAGHL payları 120.000 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %0,4).
NTHOL: Şirketimizin 05.11.2024 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısında onaylanan "Pay Geri Alım Programı" kapsamında, 28.03.2025 tarihinde NET HOLDİNG A.Ş. payları ile ilgili olarak 36,62 - 38,22 TL fiyat aralığından 42.705 TL toplam nominal bedelli 1.610.700,00 TL tutarında alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte NET HOLDİNG A.Ş. sermayesindeki paylarımız 28.03.2025 tarihi itibarıyla %6,68 sınırına ulaşmıştır.
FRIGO: Ortaklığımız Yönetim Kurulu 25.07.2024 tarihinde, Ortaklığımız hisse değerinin pay piyasasında sağlıklı fiyat oluşumunu desteklemek amacıyla hisse geri alım programı başlatılmasına karar vermiştir ve karar aynı tarihte Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklanmıştır. Hisse geri alım programı kapsamında, Ortaklığımız tarafından 28.03.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 7,48-7,49 fiyat aralığından (Ortalama 7,485) 40.000 TL nominal değerli FRIGO payları geri alınmıştır. Gerçekleştirilen işlem sonucunda geri alınan payların nominal değeri 5.090.000 TL'ye (5.090.000 adet) ulaşmış olup, Ortaklık sermayesine oranı %3,46' dır.
AKFGY: Yönetim Kurulumuzun 25.03.2025 tarihli kararı kapsamında; 28.03.2025 tarihinde 331.974 adet pay geri alınmış olup sermayeye oranı %0,0085'dir.
AKFYE: Yönetim Kurulumuzun 25.03.2025 tarihli kararı kapsamında; 28.03.2025 tarihinde 92.500 adet pay geri alınmış olup sermayeye oranı %0,0077'dir.
AKFIS: Yönetim Kurulumuzun 24.03.2025 tarihli kararı kapsamında 28.03.2025 tarihinde 100.000 adet pay geri alınmış olup, sermayeye oranı %0,0157'dir.
MHRGY: Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce, 28.03.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 4,87 TL - 4,90 TL (ağırlıklı ortalama 4,885 TL) fiyat aralığından toplam 500.000 TL nominal değerli MHRGY payları geri alınmıştır. Bu işlemler sonucu, 28.03.2025 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam değeri 10.413.132,62 TL olup, bu payların sermayeye oranı % 0,27552 olarak gerçekleşmiştir.
ASGYO: 4.03.2025 Şirketimiz Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım programı kapsamında 28.03.2025 tarihinde 10,49 - 10,50 fiyat aralığında toplam 125.294 adet pay geri alınmıştır. Bu işlem ile birlikte, Şirketimiz tarafından geri alım süreci çerçevesinde geri alınan payların nominal değeri 561.874 TL'ye (561.874 pay) ve geri alınan payların şirket sermayesine oranı %0,0853 seviyesine ulaşmıştır.
GLCVY: Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28.03.2025 tarihli toplantısında; 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ("TTK") 379'uncu maddesi, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun ("Kanun" veya "SPKn.") 22'nci maddesi, Sermaye Piyasası Kurulu ("Kurul" veya "SPK") tarafından 03.01.2014 tarihli ve 28871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan II-22.1 sayılı "Geri Alınan Paylar Tebliği" ("Tebliğ") hükümleri ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun geri alınan paylara ilişkin İlke Kararları ve duyurularında yer verilen hususlar dikkate alınarak,
- Geri alıma konu edilebilecek azami pay sayısının 4.191.000 lot ve azami fonun ise en fazla 160.000.000 TL olarak belirlenmesine,
- Şirket paylarının geri alımına ilişkin azami sürenin pay geri alım programının genel kurul onay tarihinden itibaren en fazla 3 (üç) yıl geçerli olmasına,
- Ekte yer alan "Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş. Pay Geri Alım Programı"nın 22.04.2025 tarihinde gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Genel Kurul'un onayına sunulmasına, karar verilmiştir
TUREX: Şirketimiz, Sermaye piyasası kuruluna 18.10.2024 tarihinde, 108.000.000,00 TL olan sermayemizin tamamı iç kaynaklardan bedelsiz sermaye arttırımı olarak, %900 artırımla 1.080.000.000,00 TL çıkarılması için başvuruda bulunulmuştu. Yapmış olduğumuz bedelsiz sermaye başvurumuz Kurul'un 27.03.2025 tarih 2025/19 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.
BAYRK: Şirketimizin yönetim kurulunun 28.10.2024 tarih 2024/20 sayılı kararının yerine kaim olmak üzere aşağıdaki gibi karar alınmasına;
1-)Şirketimiz Esas Sözleşmesinin 6. maddesinin Yönetim Kurulu'na vermiş olduğu yetkiye istinaden; Şirketimizin 250.000.000.- TL kayıtlı sermaye tavanı içinde, 47.125.000.- TL olan çıkarılmış sermayesinin 94.250,000-TL nakit karşılanmak suretiyle (Bedelli) %200 oranında artırılarak 141.375.000-TL 'na çıkarılmasına,
2-)Sermaye artırımında (A) grubu pay sahiplerine (A) grubu, (B) grubu pay sahiplerine ise (B) grubu pay verilmesine,
3-)İş bu sermaye artırımında ihraç edilecek (A) grubu 8.532.940 adet nama yazılı payın ‘'borsada işlem görmeyen'' nitelikte ve (B) grubu 85.717.060 adet hamiline yazılı payın ‘'borsada işlem gören'' nitelikte oluşturulmasına,
4-)Mevcut ortakların yeni pay alma haklarının (rüçhan hakkının) kısıtlanmamasına ve yeni pay alma haklarının 1 TL (1,00 TL) nominal değerli her bir pay için 1,00 TL fiyattan kullandırılmasına,
5-)Yeni pay alma hakkı kullanım süresinin 15 (on beş) gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde, yeni pay alma hakkı kullanım süresinin, izleyen iş günü akşamı sona ermesine,
6-)Yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların 2 (iki) iş günü süreyle nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasasında oluşacak fiyattan Borsa'da satılmasına,
7-)İş bu sermaye artırımında (A) grubu pay sahipleri, yeni pay alım hakkı kullanım süresinde (A) grubu paylardan doğan yeni pay alım haklarının tamamını kullanacaklardır. Bu kapsamda (A) grubu pay sahibi Kurt Taban Ayakkabı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi' inden satın alma taahhüdü alınmasına,
8) Yeni pay alma haklarının kullanımından sonra kalan payların B Grubu pay olarak Borsa'da satılmasına,
9-)Yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan (B) grubu payların Borsa İstanbul A.Ş Birincil Piyasasında halka arz sonrasında satılamayan pay kalması halinde kalan payların satış süresinin bitiş tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde nominal değerden aşağı olmamak üzere Borsa İstanbul Birincil Piyasada oluşan halka arz fiyatının ortalamasından bedellerinin tam ve nakden ödenerek satın alınacağına ilişkin Şirketin hakim ortağı Kurt Taban Ayakkabı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi' inden satınalma taahhüdü alınmasına,
10-)Sermaye arttırımı nedeniyle çıkarılacak payların pay sahiplerine SPK ve MKK' nın kaydileştirme ile ilgili düzenlemeleri kapsamında kaydi pay olarak dağıtılmasına ve yeni pay alma haklarının kaydileştirme sisteminin esasları çerçevesinde kullandırılmasına,
11-)İşbu Sermaye Artırım işlemleri için Allbatross Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi ile aracılık sözleşmesi imzalanmasına,
12-)İşbu karar kapsamında her türlü iş ve işlemin ifası için kurumlar nezinde başvuru,tescil ve gerekli tüm işlerin Şirket Yetkililerince yürütülmesine ve bu konularda yetkilendirilmelerine, katılanların oy birliği ile karar verilmiştir
POLHO: Şirketimizin Yönetim Kurulu'nun 28.03.2025 tarih ve 2025/14 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile;
iii) Çıkarılacak 3.016.276.170-TL (ÜçmilyaronaltımilyonikiyüzyetmişaltıbinyüzyetmişTürk Lirası) sermayenin tamamının, finansal tablolarımızda yer alan sermaye düzeltmesi olumlu farkları kaleminden (iç kaynaklardan) karşılanmasına,
Bu kararla beraber, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28/03/2025 tarih ve 2025/15 sayılı kararı ile;
İşbu sermaye artırımının tamamlanmasını takiben ortaklara pay devri modeliyle yapılması planlanan kısmi bölünme işlemine ilişkin alınan 28/03/2025 tarih ve 2025/16 sayılı yönetim kurulu kararı ektedir.
AKSUE – EUHOL – SNKRN: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKSUE.E, EUHOL.E ve SNKRN.E payları 02/04/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 30/04/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.