Lisanslı ve Geniş Yetkili Aracı Kurum - Lisans No: G-039 (398)

07 Şubat 2025 - Şirketlere Yönelik Gelişmeler

07 Şubat 2025

ŞİRKET HABERLERİ

MGROS: Şirketimiz, ekli listede belirtilen 7 adet Migros ve 2 adet Migros Jet olmak üzere toplam 9 yeni mağazayı Ocak ayı içerisinde ekte belirtilen tarihlerde hizmete açmıştır. 31 Ocak 2025 itibariyle Şirketimizin toplam mağaza sayısı 3.608'dir. 

KCAER: Şirketimizin yüzde 99 oranında iştirak ettiği Kocaer Enerji'ye ait Aydın Kuyucak'ta sahibi olduğumuz ruhsat sahasındaki, dünyanın en gelişmiş çevre teknolojisi ve standartlarına sahip olacak olan Jeotermal Enerji Santral yatırımımızın sondaj çalışmalarının devam ettiği ve kurulacak "Kocaer 1 JES" Santral Projesine ait ÇED izin sürecinin başlatıldığı daha önceki özel durum açıklamalarımızda iletilmişti.  Ruhsat sahamızda yaptığımız mühendislik çalışmaları sonucunda proje sahasının değiştirilmesi gerekliliği ortaya çıkmış olup bu kapsamda EPDK'ya lisans tadili başvurusu yapılmıştır.  Yatırımın faydasını arttırmak üzere talep ettiğimiz proje sahası değişikliği nedeniyle mevcut ÇED başvurusu tarafımızca sonlandırılmış olup EPDK'dan proje sahası değişikliği talep edilmiştir. EPDK onayı alınmasını takiben başlatılacak olan yeni proje sahasına yönelik ÇED dahil olmak üzere tüm gerekli izin ve düzenlemeler için çalışmalar devam etmektedir.   Şirketimizin stratejik öncelikleri arasında belirlediği yenilenebilir enerji alanında faaliyetlerini büyütmesi hedeflenmektedir. 2026 yılında devreye almayı planladığımız 24 MW kapasiteye sahip olacak Kocaer JES 1 santral yatırımı sonrasında, elde edilecek elektrik enerjisi ile Kocaer Çelik'in çatı üstü GES'leriyle birlikte mevcut elektrik ihtiyacımızın tamamını karşılamayı, sera gazı emisyonlarımızı azaltmayı ve ürettiğimiz enerjinin önemli bir kısmının satışını gerçekleştiren bir yapıya erişmeyi amaçlamaktayız.  

EKGYO: Şirketimiz mülkiyetinde bulunan İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Güngören Mahallesi, "İstanbul Çekmeköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" (Park Yaşam Çınarköy) projesi kapsamında, 567 Ada 2 Parselde yer alan 224 adet konut bağımsız bölümüne ait Yapı Ruhsatları alınmıştır.

ORGE: Şirketimizin devam eden işleri arasında yer alan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Projesi'nde, İşveren Gülermak-Nurol-Makyol Metro Yapım Adi Ortaklığı ile devam eden 9.475.337 USD+KDV ve 209.772.135 TL+KDV tutarındaki sözleşme büyüklüğü, İşveren ile yapılan fiyat farkı anlaşması çerçevesinde, (40.134.966 TL artışla) yeni birim fiyatlarla 9.475.337 USD+KDV ve 249.907.101 TL+KDV olarak revize edilmiştir. İşin 29.11.2025 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır.

ORGE: Şirketimizin devam eden işleri arasında yer alan Bursa Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Projesi'nde, İşveren Söğüt-Taşyapı HRS İnşaatı Adi Ortaklığı ile devam eden 6.954.845 EUR+KDV ve 65.854.642 TL+KDV tutarındaki sözleşme büyüklüğü, İşveren ile yapılan fiyat farkı anlaşması çerçevesinde, (55.191.952 TL artışla) yeni birim fiyatlarla 6.954.845 EUR+KDV ve 121.046.594 TL+KDV olarak revize edilmiştir. İşin 28.02.2026 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır.

KTLEV: Şirketimiz ortaklarından Serdar TURHAN ve Ömer BURKAY' ın 03.05.2023 tarihinde Sermaye Piyasası Mevzuatına göre denetlenmiş finansal tablolarına göre hesaplanacak 2023 ve 2024 yıllarındaki Mali Performans Garantisi (*) beklentileri konusunda; Şirket paylarının Borsa'da işlem görmeye başlamasından itibaren ilave pay oranının KAP'ta ilan edilmesini takip eden 2. işgünü sonuna kadar Şirket paylarını aralıksız ellerinde tutan yatırımcılara, halka arz fiyatının belirlenmesine ilişkin fiyat tespit raporunda belirtilen 2023 ve 2024 yıllarına ait Mali Performans Garantisi tutarının gerçekleşebileceği konusunda taahhüt verilmiştir.
Hesaplanışı:Tasarruf Finansman Gelirleri–Esas Faaliyet Giderleri–Karşılık Giderleri+Amortisman–TFRS-16 Kira Giderleri(*)
Bu kapsamda "Aksis Uluslararası Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş" tarafından denetlenen;
•    1 Ocak 2023 – 31 Aralık 2023 hesap dönemine ilişkin,  TMS/TFRS esasına göre hazırlanan finansal tablolara göre hesaplanan FAVÖK  726.7 milyon TL olarak gerçekleşmiş olup,  bu tutar fiyat tespit  raporunda belirtilen 2023 yılı varsayımı 408 milyon TL'lık FAVÖK  taahhüdünün üzerindedir. 
•    1 Ocak 2024 – 31 Aralık 2024 hesap dönemine ilişkin,  TMS/TFRS esasına göre hazırlanan finansal tablolara göre  hesaplanan  FAVÖK 2.792 milyar TL olarak gerçekleşmiş  olup,  bu tutar fiyat tespit raporunda belirtilen 543 milyon  TL'lık FAVÖK taahhüdünün üzerindedir. 
Şirketimizin Sermaye Piyasası Mevzuatına göre denetlenmiş finansal tablolarının 2023 ve 2024 yıllarına ilişkin söz konusu finansal tablolarda yer alan Mali Performans Garantisi tutarının toplamının, fiyat tespit raporunda 2023 ve 2024 yılı için taahhüt edilen toplam tutarın altında kalmadığını, yatırımcılarımızın ve kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.

BINHO: Paylarının tamamı Şirketimize ait olan 1000 Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş.' nin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na iletilen bilgi ve belgelerin incelenmesi neticesinde Ödeme Hizmetleri Yönetmeliğinin "Faaliyet İzni" başlıklı 11 inci maddesinin altıncı fıkrası kapsamında faaliyet izni başvurumuzun "İstihbari inceleme aşaması" onaylanmıştır. Ödeme Hizmetleri Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin sekizinci fıkrası çerçevesinde mezkur maddenin onuncu fıkrasında sayılan bilgi ve belgelerle birlikte "Nihai onay aşaması" için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na başvuruda bulunulacaktır. Süreç hakkındaki gelişmeler ayrıca KAP'ta duyurulacaktır.

ENSRI: Şirketimizin 5 Aralık 2023 günü yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında kısmi bölünme kararının alınması ile tek pay sahibi Şirketimizin olduğu UN ve AMBALAJ sektöründe iki ayrı firma kurulmuştur. Şirketimizin DERİ sektöründeki öz faaliyetleri de dikkate alındığında Şirketimizin sanayi alanında birden fazla sektörde faaliyeti olmuştur. Bu yönüyle Şirketimiz unvanının da birden fazla ticari alandaki faaliyetlerimize atfen değiştirilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır.  Buna göre  Yönetim Kurulunun kararı ile  esas sözleşmesinin "Unvan" başlıklı 2. Maddesi değiştirilerek, Şirketin unvanı "Ensari Yatırımlar Anonim Şirketi" olarak değiştirilmesine, Yapılacak ana sözleşme değişikliğinin yapılacak ilk genel kurulda ortakların onayına sunulmasına, Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığından izin alınmasına ve keyfiyetin Ticaret Sicilinde tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edilmesine, karar verilmiştir.

ICUGS: İştiraklerimizden ISM Medikal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, IH3NTGGSVI numaralı OSB Uygulama Yönetmeliği'nin geçici 12.maddesi kapsamında yaptığı süre uzatım başvurusu kabul edilmiştir. Havza OSB tarafından tahsis edilen 60 dönümlük araziye ait inşaat ruhsat süresi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından revize edilerek 36 ay ek süre ile onaylanmıştır.Bu süre uzatımı, ISM Medikal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. için önemli bir aşama olup, Havza OSB'deki mevcut yatırım sürecinin hızlandırılmasına ve genişletilmesine olanak tanıyacaktır. Şirket, medikal sektöründeki yatırımlarını sürdürürek, yerli üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir. Bu süreç, hem ekonomik büyümeye katkı sağlamak hem de sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli ve güvenilir medikal ürünlerin üretimini desteklemek açısından büyük önem taşımaktadır. ISM Medikal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş., projelerindeki tüm gelişmeleri şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.

DOKTA: Güriş Sanayi grup şirketlerinin "Mühendislik" ve "Ar-Ge" kabiliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında; dünya çapında ağır vasıta araç üretiminde önde gelen bir müşterimizden elektrikli ağır ticari araçlarda kullanılmak üzere e-aks projesi siparişi alınmıştır. Şirketimiz kabiliyetlerine güç verecek e-aks projesi için 14 milyon Euro yatırım planlanmış olup, satış hacminin 2026-2030 yılları arasında kademeli artarak, yaklaşık 105 milyon Euro hasılata ulaşacağı öngörülmüştür.

PARSN: Güriş Sanayi grup şirketlerinin "Mühendislik" ve "Ar-Ge" kabiliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında; grup şirketimiz Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin almış olduğu e-aks projesi siparişi paralelinde,  aynı müşteriye mevcut ürün gamımızda yer alan dövme-işleme montaja hazır ürünler tedarik edilecektir. Şirketimiz kabiliyetlerine güç verecek projenin satış hasılatının, 2026-2030 yılları arasında kademeli artarak, yaklaşık 17 milyon Euro seviyesine ulaşacağı öngörülmüştür.

ARENA: Bağlı ortaklığımız Paynet Ödeme Hizmetleri A.Ş.'nin ("Paynet") hisselerinin %100'ünün İyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim Şirketi'ne ("İyzico") satışına ilişkin sürece dair en son 10.01.2025 tarihli açıklamamızda; Rekabet Kurumu tarafından 09.01.2025 tarih ve 25-01/40-25 sayılı kararı ile hisse devir işlemine izin verildiği, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ("TCMB") izin sürecinin ise halen devam ettiği açıklanmıştı. Şirketimizin sahibi olduğu Paynet hisselerinin %100'ünün İyzico'ya devrine, TCMB Meclisinin 30 Ocak 2025 tarihli ve 11785/21384 sayılı Kararı ile izin verildiği, TCMB'nin 06.02.2025 tarih ve E-TCMB.56887358-506.07-399 sayılı yazısı ile öğrenilmiştir. Bundan sonraki süreçte, 6 Mayıs 2024 tarihinde taraflarca imzalanan Satın Alma Sözleşmesi'nde yer alan koşulların karşılıklı olarak yerine getirilmesini takiben hisse devri işlemleri ve satış işlemi tamamlanmış olacaktır. İşlemlerin tamamlanması akabinde hisse devrine ve satış sonuçlarına ilişkin olarak açıklama yapılacaktır.

YGYO: Payları Borsamız Ana Pazarı'nda işlem gören YEŞİL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. (YGYO.E), 07/02/2025 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmeye başlayacaktır.

SPK Haftalık Bülteninde Onaylanan Halka Arzlar

● SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Balsu Gıda'nın 1 milyar TL olan sermayesinin 1 milyar 112 milyon TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 112 milyon TL paylar ile mevcut ortak CZ Holding AŞ’nin sahip olduğu toplam 166 milyon TL nominal değerli (B) grubu paylar olmak üzere toplam 278 milyon TL pay halka arza konu edilecek. 1 TL nominal değerli paylar 17,57 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. 
● Bulls Girişim Sermayesi'nin 200 milyon TL olan sermayesinin 268 milyon TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 68 milyon TL paylar ile mevcut ortaklardan Bulls Yatırım Holding AŞ’ye ait 4,5 milyon TL nominal değerli B grubu paylar olmak üzere toplam 72,5 milyon TL payın satışı gerçekleştirilecek. 1 TL nominal değerli paylar 12,18 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

PAY ALIM ve SATIM HABERLERİ

GEDIK:  06.02.2025 tarihinde 6,75 - 6,94 TL fiyat aralığından (ortalama 6,88 TL) 200.000 adet pay geri alınmış ve bu geri alım programı kapsamında Şirketimizin sahip olduğu GEDIK payları 400.000 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %0,04)

LKMNH:  06.02.2025 tarihinde LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. payları ile ilgili olarak 19,94 TL - 20,18 TL fiyat aralığından 31.100 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Geri Alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemle birlikte LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. sermayesindeki paylarımız 06.02.2025 tarihi itibariyle %0,12'ye ulaşmıştır.

VERUS:  06.02.2025 tarihinde 246,80 TL - 252,00 TL fiyat aralığından (ortalama 249,521 TL) 10.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu VERUS payları 3.329.041 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %4,7558)

INVES:  06.02.2025 tarihinde 190,00 - 194,40 TL fiyat aralığından (ortalama 191,457 TL) 17.250 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu INVES payları 926.461 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %0,4941)

SERMAYE ARTIRIMI – AZALTIMI HABERLERİ

GLRYH: Ortaklarımızın yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde kullanılmayan 706.524,57 TL nominal değerli payların, 06-07 Şubat 2025 tarihlerinde A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılığıyla Borsa İstanbul AŞ Birincil Piyasası'nda, pay başına nominal değeri 1,00 TL olmak üzere ve 1,00 TL'nin altında olmamak kaydıyla satışa sunulacağı duyurulmuştur. Şirketimizin nakit sermaye artırım süreci 06 Şubat 2025 itibariyle tamamlanmış olup, sermaye artırımından 241.531.101.-TL fon sağlanmıştır.

DAGI: -Yönetim Kurulumuzun 06.02.2025 tarihli toplantısında;
05 Kasım 2024 tarih ve 2024/38 sayılı "İç kaynaklardan bedelsiz sermaye artırımı yapılmasına" ilişkin alınan karar doğrultusunda;
Şirketimizin 600.000.000-TL olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 129.900.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamının Sermaye Düzeltme Farkları kaleminden karşılanmak suretiyle 270.100.000 TL (%207,93) artırılarak 129.900.000 TL'den 400.000.000 TL 'ye çıkartılmasına ilişkin, Şirket esas sözleşmesinin 7. maddesine "Önceki sermayeyi teşkil eden 129.900.000 TL'nin tamamı ödenmiş olup, bu defa artırılan sermayeyi teşkil eden 270.100.000 TL'nin tamamı Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkları hesabından olmak üzere iç kaynakların sermayeye ilavesi suretiyle karşılanmıştır. Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkları hesabından artırılan sermayeden pay sahiplerine payları oranında bedelsiz pay verilmiştir." ifadesi eklenerek yapılan değişiklik dolayısıyla esas sözleşmenin 7. maddesinin tadil tasarısına ekteki şekliyle uygun görüş verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu onayına sunulmasına karar verilmiştir.

KBORU: Yönetim Kurulumuz tarafından;
1. Şirketimizin 1.500.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisindeki 100.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle %500 oranında artış ile 500.000.000 TL artırılarak 600.000.000 TL'ye çıkarılmasına,
2. İç kaynaklardan artırılacak olan 500.000.000 TL'nin 300.000.000 TL'sini "Hisse Senetleri İhraç Primleri", kalan 200.000.000 TL'sini ise "Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkları" TMS/TFRS kayıtlarımızda ve Finansal Durum Tablomuzda (Bilanço) yer alan hesaplardan karşılanmasına,
3. Beheri 1 TL olarak çıkarılacak 500.000.000 TL nominal değerli toplam 500.000.000 adet söz konusu payın bedelsiz olarak ve Şirket sermayesindeki payları oranında;
a) Nama yazılı (A) grubu ve 120.000.000 TL nominal değerli 120.000.000 adet pay
b) Nama yazılı (B) grubu ve 380.000.000 TL nominal değerli 380.000.000 adet pay olarak, Sermaye Piyasası Mevzuatı'nın kaydi sisteme ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde usulüne uygun şekilde dağıtılmasına,
4. Sermaye artırımında ihraç edilecek payların "borsada işlem görmeyen" nitelikte olan paylar karşılığında "borsada işlem görmeyen" nitelikte, "borsada işlem gören" nitelikte olan paylar karşılığında "borsada işlem gören" nitelikte oluşturulmasına,
5. İç kaynaklardan bedelsiz sermaye artışına ilişkin Ek'te yer alan Şirket Esas Sözleşmesi'nin Kayıtlı Sermaye başlıklı 6'ncı maddesinin tadil tasarısının kabulüne ve İç kaynaklardan bedelsiz sermaye artırımının tamamlanması ile ihraç edilecek paylara ilişkin ihraç belgesinin ve esas sözleşmenin "Sermaye" başlıklı 6. maddesinin tadil tasarısının uygun görüşü için Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş. ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. başta olmak üzere diğer kuruluşlar nezdinde gerekli onayların alınmasına,
6. Gerekli onay ve işlemlerin tamamlanmasından sonra Sermaye Piyasası Kanunu'nun 18'inci maddesi uyarınca, Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin 600.000.000 TL olduğunu gösteren esas sözleşmemizin 6. maddesinin yeni şeklinin ticaret sicilinde tesciline ve ilanına ilişkin gerekli işlemlerin yapılmasına,
7. Bedelsiz sermaye artışına ilişkin ilgili kurumlar nezdinde başvuru, tescil ve gerekli tüm işlerin Şirket Yetkililerince yürütülmesine ve bu konularda yetkilendirilmelerine, mevcutların oy birliği ile karar verilmiştir.

CELHA: Yönetim Kurulu, Şirket merkezinde yapılan toplantısında;
a. Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Hisse Senetleri" başlıklı 6'ncı maddesinin vermiş olduğu yetkiye istinaden, 300.000.000 (Üçyüzmilyon) Türk Lirası kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 101.033.161 (Yüzbirmilyonotuzüçbinyüzaltmışbir) Türk Lirası olan çıkarılmış sermayenin, tamamı nakden karşılanmak suretiyle % 196,932212187(yüzdeyüzdoksanaltıvirgüldokuzyüzotuzikimilyonikiyüzonikibinyüzseksenyedi) oranında 198.966.839 (yüzdoksansekizmilyondokuzyüzaltmışaltıbinsekizyüzotuzdokuz) Türk Lirası artırılarak 300.000.000 (üçyüzmilyon) Türk Lirası'na çıkarılmasına,
b. Nakit olarak artırılan 198.966.839 TL'lik sermayeyi temsil edecek payların hamiline yazılı ve "borsada işlem görebilir" nitelikte ihracına; ortakların yeni pay alma haklarında herhangi bir kısıtlama yapılmamasına ve yeni pay alma haklarının 1 Türk Lirası nominal değerli her bir pay için 1 Türk Lirası fiyattan kullandırılmasına,
c. Pay sahiplerimizin sermaye artırımına katılmaları için, yeni pay alma hakkı kullanım süresinin 15 (on beş) gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin, izleyen iş günü akşamı sona ermesine,
d. Yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların 2 (iki) iş günü süreyle nominal bedelin altında olmamak kaydıyla Borsa İstanbul A.Ş.' de oluşacak fiyattan halka arz edilmesine, 2 (iki) iş günlük sürenin başlangıç ve bitiş tarihlerinin Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusunda ilan edilmesine,
e. Sermaye artırımı dolayısıyla ihraç edilecek payların Şirketimiz pay sahiplerine sermaye Piyasası Kurulu ve Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ'nin kaydileştirme ile ilgili düzenlemeleri çerçevesinde kaydi pay olarak dağıtılması ve yeni pay alma haklarının kaydileştirme sistemi esasları çerçevesinde kullandırılmasına,
f. Bu karar kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. ve İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ. (Takasbank) ile diğer merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılmasına, yapılan başvuruların revize edilmesine ve bunun için gerekli tüm dokümanların hazırlanmasına,
g. Söz konusu bedelli sermaye artırımı sürecine ilişkin başvuru ve ilgili diğer dokümanların hazırlanması, revize edilmesi ve imzalanması hususlarında Şirket Genel Müdür'ünün yetkili kılınmasına katılanların oybirliğiyle karar verilmişti. Söz konusu karar çerçevesinde 06.02.2025 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu 'na başvuru yapılmıştır.

SPK Haftalık Bülteninde Onaylanan Sermaye Artırımları
● Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Global Yatırım Holding AŞ'nin bedelsiz sermaye artırımını onayladı. SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 1,3 milyar TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz sermaye artıracak. Şirket'in mevcut 650 milyon TL olan sermayesi artırım sonrası 1,95 milyar TL'ye çıkacak.

●  Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin bedelsiz sermaye artırımını onayladı. SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 500 milyon TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz sermaye artıracak. Şirket'in mevcut 200 milyon TL olan sermayesi artırım sonrası 700 milyon TL'ye çıkacak.

●  Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ'nin bedelli sermaye artırımını onayladı. SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Banka 4,5 milyar TL bedelli sermaye artıracak. Şirket'in mevcut 5,5 milyar TL olan sermayesi artırım sonrası 10 milyar TL'ye çıkacak. Satış türü "halka arz" olarak belirlendi.

VOLATİLİTE BAZLI TEDBİR SİSTEMİ KAPSAMINDAKİ PAYLAR

Pay Piyasasında Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi

BVSAN – DERHL:  Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BVSAN.E ve DERHL.E payları 07/02/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/03/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Web sitemizi ziyaret eden kullanıcılara mümkün olan en iyi yatırım deneyimini sunabilmek için çerezler (cookieler) kullanmaktayız. Çerez politikalarımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.