FOREX PİYASASI
Çin’de enflasyonun fiyat gelişmelerinin beklenenden hızlı şekilde soğuduğunu göstermesi ve Pekin’in teşvik adımlarının piyasaları tatmin etmemesi ardından Hong Kong hisseleri liderliğinde baskılandı. Dolar endeksi ise enflasyonun açıklanacağı hafta yükselişle başladı. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise 4,35%’e dayanmış durumda. Bu hafta enflasyon verisinin yanı sıra, Fed Başkanı Powell ve bazı Fed yetkililerinin konuşmaları da takip ediliyor olacak.
Cuma günü piyasa kapanışı sonrası Pekin, yerel yönetimlerin borç sorununu hafifletmek için 1,39 trilyon dolar değerinde bir paket açıklasa da, bu adım piyasaların beklediği hacme ulaşmadı. Buna ek olarak Trump yönetimiyle birlikte oluşabilecek ek baskılar da değerlendiriliyor.
Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyonu, Eylül’de fiyat gelişmelerinin hareketlenebileceği yönünde. Bunun Fed’e yönelik faiz indirimi beklentilerini nasıl şekillendireceği izleniyor olacak. CME verileri Aralık toplantısındaki 25 baz puanlık faiz indirimine 65% kadar ihtimal verildiğini gösteriyor. Trump politikalarının enflasyonist ortamı destekleyeceği düşüncesinin de desteğiyle birlikte faizin sabit kalacağı ihtimali son dönemde 35%’e kadar yükseldi.
Zaman | Parite | Haber | Beklenti | Önceki |
---|---|---|---|---|
10:00 | TRY | Sanayi Üretimi (Aylık) (Eyl) | -1,60% | |
10:00 | TRY | Sanayi Üretimi (Yıllık) (Eyl) | -5,30% | |
10:00 | TRY | İşsizlik Oranı (Aylık) (Eyl) | 8,50% |
İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.